Laura Lokotar - Pingutuses peitub saavutus - njom.ee

Laura Lokotar - Pingutuses peitub saavutus

Laura Lokotar

 Mitmekordne Eesti ja Balti meister kergejõustikus.

Olen kergejõustikuga tegelenud 10 aastat. Enne seda tegelesin näiteks tennise ja tantsimisega. Täpsemalt tegelen viie- ja seitsmevõistlusega. Mulle meeldib see, sest see on põnev ja huvitav- saab erinevate aladega tegeleda. Kergejõustikus on mu lemmikaladeks kõrgus- ja kaugushüpe ning tõkkejooks.

Olen mitmekordne Eesti ja Balti meister. Kergejõustikuni jõudsin tänu oma tennisetreenerile, kes arvas et võiksin seal enda kiirust ja jõudu arendada. Vahepeal tegelesin nii kergejõustiku kui ka tennisega, kuid sealt läksin sujuvalt üle ainult kergejõustikule. Lisaks sellele on ka mu ema tegelenud kergejõustikuga (sealt tuli osa huvist seda proovida).

Alguses oli mu eesmärk tema rekordid üle teha- see õnnestus kiiresti. Alustades olin võistlustel pingereas pigem taga pool, kuid ma ei andnud alla ning nägin kõvasti vaeva, et jõuda siia kus ma praegu olen- olen selle üle väga uhke.

Kergejõustikuga tegelemine on mulle andnud palju eneseusku, enesekindlust, püsivust ja palju uusi ägedaid tutvusi!

 

Laura toitumise kohta

On palju arvamusi, et tervislik toitumine tähendab igavat ja ühekülgset toidulauda ning oma lemmiktoitudest loobumist- nii see aga ei ole! Tegelikult tähendab see seda, et tuleks süüa mitmekesiselt ning täpselt nii palju kui su keha parasjagu vajab.

Tooksin välja mõned huvitavad ja üllatavad müüdid toitumise kohta, mis tegelikult ei vasta tõele.

  • rasvad on kahjulikud ning neid ei tohiks üldse süüa- tegelikult on rasvad inimese organismi normaalseks toimimiseks väga vajalikud
  • kohupiim on tervislik ning seda võib süüa nii palju, kui hing ihkab- kõiki asju tuleks süüa mõistlikuse piires ning jälgida toidulaua mitmekesisust
  • saunas saab liigsetest kilodest lahti- kaal taastub hiljem vedeliku joomise käigus

Kui rääkida enda kogemustest siis tavaliselt proovin valida tervislikuma variandi. Kuid on juhtunud ka seda, kus mitu päeva järjest on toit pigem ebatervislik ja ühekülgne. Ma pole ise kunagi keelanud või piiranud mingi toiduaine söömist, vaid proovin kõike süüa mõistlikus koguses.

Tean, et paljud katsetavad erinevaid dieete, et oma toitumist parandada ning kaalust alla võtta. Mina ise pole ühtegi sellist dieeti proovinud. Kuid mingi hetk oli periood, kus lihtsalt huvi pärast märkisin üles kõik toidud, mida sõin ning kalorid, mis sellest sain. See oli päris huvitav ning andis hea ülevaate mu toitumisest. Tänu sellele sain teha mõned korrektuurid, et saaksin ilusti kõik vajalikud toitained ja vitamiinid toidust kätte.

Olles ise harjunud kiire elutempoga on just Nick's proteiini batoonid ideaalsed kaaslased, kas siis loengute vahepeal või enne/peale trenni. Kuid siinkohal on oluline märkida, et need ei asenda suurt toidukorda, vaid on lihtsalt maitsvaks vahepalaks. Nende batoonid on tõesti väga maitsvad, jäljendades teisi tuntud šokolaade, ja boonusena pole nendesse lisatud suhkruid ega palmiõli- win-win olukord.

Olen proovinud palju erinevaid batoone, kuid Nick's omad on osutunud mu lemmikuks just nende maitse osas (neid süües ei ole tunda proteiini järelmaitset, mis paljudes teistes batoonides on)!

Seega toituge mitmekesiselt ja olge aktiivsed, nii on sinu keha õnnelik ja rahul!

 

Teadaanded 🗣

PS! Tahad paramat pakkumist?! Liitu meie uudiskirjaga ja saad alati esimesena teada. Keri lehekülje lõppu 👇🏼 ja lisa oma email.

Tagasi njom.ee Blogi